- 2 lök
- 1 paprika
- 1 chilipeppar eller sambal oelek
- 3 vitlöksklyftor
- 1,5 msk tomatpuré
- 10 cm purjolök
- 5 champinjoner i bitar
- 1/2 tsk spiskummin
- 2 buljongtärningar
- 1 l vatten
- 3 bitar rättika skuren i tärningar (ca 4 dl)
- 2 krm cayennepeppar
- 300g ryggbiff eller annan kött
- 5 msk kokofett eller smör
Skär köttet i små tärningar. Hacka löken, purjolöken, paprikan och svampen. Bryn köttet i fettet, tillsätt lök, purjo, paprika och svampen efter ett tag. Lägg över i en gryta. Pressa vitlöken och blanda med spiskummin, tomatpurén och cayennepeppar. Klicka i vitlök och tomatblandningen i grytan. Skala rättikan och skär den i centimeter stora kuber och lägg i grytan. Häll buljongen över köttblandningen och koka under lock i ca 60 minuter. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt mer av de andra kryddorna. Servera med en klick creme fraiche eller smetana.