- 500 g fläskfilé
- fyra skivor bacon
- smör
- 2 krm svartpeppar
- 3 dl grädde
- 1 msk fransk senap
- ½ buljongtärning
- 1 tsk soja
- 2 msk krossad rosépeppar
- 1 dl riven ost
Putsa och skiva fläskfilén. Strimla baconet och lägg i fläskfilén och eventuellt lite extra smör i en stekpanna och stek tills att fläskfilén är genomstekt och fått fin färg. Lägg över fläskfilén och baconet i en gryta/kastrull och slå på grädden i stekpannan samt buljongtärningen, senap, soja och rosépeppar. Låt koka några minuter. Häll över såsen i grytan med köttet. Rör ner osten.
Servera med t.ex. zucchinipasta.
lisa
Nov 22, 2011 @ 09:31:54
Mmm va gott det såg ut, ska jag testa! Älskar rosepeppar / Lisa
Söt utan socker
Nov 22, 2011 @ 23:07:42
Hej Lisa!
Hoppas du kommer tycka om grytan. Mumsigt med rosé.
Ha det bäst! 🙂
Danielas Lchf
Nov 22, 2011 @ 10:56:02
Gud vad gott det där såg ut då! 🙂 Rosépeppar är underskattat, brukar laga chilikryddsmör med rosépeppar i, supergott! 🙂
Söt utan socker
Nov 22, 2011 @ 23:09:12
Hej Daniela!
Japp, mumsigt med rosépeppar. Lät gott att ha det i kryddsmör, ska prova det nån gång.
Ha det bäst! 🙂