Fläskfilégryta med rosépeppar

  • 500 g fläskfilé
  • fyra skivor bacon
  • smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • ½ buljongtärning
  • 1 tsk soja
  • 2 msk krossad rosépeppar
  • 1 dl riven ost

Putsa och skiva fläskfilén. Strimla baconet och lägg i fläskfilén och eventuellt lite extra smör i en stekpanna och stek tills att fläskfilén är genomstekt och fått fin färg. Lägg över fläskfilén och baconet i en gryta/kastrull och slå på grädden i stekpannan samt buljongtärningen, senap, soja och rosépeppar. Låt koka några minuter. Häll över såsen i grytan med köttet. Rör ner osten.

Servera med t.ex. zucchinipasta.

5 kommentarer (+lägga till din?)

  1. lisa
    Nov 22, 2011 @ 09:31:54

    Mmm va gott det såg ut, ska jag testa! Älskar rosepeppar / Lisa

    Svara

  2. Danielas Lchf
    Nov 22, 2011 @ 10:56:02

    Gud vad gott det där såg ut då! 🙂 Rosépeppar är underskattat, brukar laga chilikryddsmör med rosépeppar i, supergott! 🙂

    Svara

  3. Trackback: Om man gillar rosépeppar « Söt utan socker / Sweet without sugar

Lämna en kommentar