Mums med nybakat

Bakade pones till frukost idag, var jättelänge sen jag bakade dem sist. I receptet ska det vara kesella, men jag hade ingen hemma utan tog creme fraiche istället, funkade det också. Allra godast är det när man precis tagit ut dem från ugnen och smöret man brer på smälter, mums! Idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt och njuta av det soliga vädret, man behöver såna dagar.

Ha en härlig påskdag allesammans!

Pones

  • 50 smör
  • 3 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 250 g kesella
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg på bakplåtspapper på plåt. Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda i kesella, ägg, smör och vispgrädde. Låt stå och svälla nån kvart. Dela degen och rulla ihop ca 6 bullar. Grädda ca 15-20 minuter i nedre delen av ugnen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: