Chokladdoppade ägg

Så här i påsktider blev jag lite pysselsugen och fick för mig att jag skulle laga eget påskgodis. Så ikväll gjorde jag chokladdoppade marsipanägg lchf style. Jag gjorde först mandelmassa som jag blandade med hushållsfärg och som jag sen rullade till små ägg som jag doppade i smällt choklad (minst 70% ig). Man kan självklart hoppa över färgen om man vill det och man kan rulla hela marsipanäggen i chokladsmeten så att de blir helt täckta med choklad. Gillar man överraskningar kan man ju först färga mandelmassan i olika färger och sen täcka den helt med chokladen så blir det en överraskning vilken färg just det chokladägget innehåller. 🙂 Det färdiga resultatet smakar som Anthon Bergs marsipanbröd tycker jag. Jag förvarar mina chokladägg i frysen, men det går lika bra att ha dem kylen.

Mandelmassa:

  • 100 gram mandelmjöl
  • 1 äggvita
  • 2-3 msk sukrin
  • 2-3 msk vispgrädde
  • ett par droppar bittermandelolja (var försiktig så att det inte blir för mycket, smaka dig fram)

Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin, bittermandelolja och vispgrädde till lagom konsistens. Ta mer vispgrädde om mandelmassan blir för torr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: