Påsksillen är klar

Köpte inläggningssill och gjorde två olika inläggningar. En vanlig med ättika och lök och en skärgårdssill.

Inlagd sill

  • 1 burk inläggningssill
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl sukrin eller liknande sötning
  • 1½ dl vatten
  • Santa Maria Sillkryddor
  • 1 rödlök

Koka upp ättikssprit, vatten, sukrin, lagerblad och kryddor. Låt lagen kallna. Skölj sillfilérna och skär dem i bitar. Varva sillen med skivad rödlök och häll över lagen (det är viktigt att lagen täcker sillen). Låt stå kallt i minst 4 timmar, helst över natten.

Har utgått från Abbas recept men gjort lite ändringar.

Krämig skärgårdssill

Den här såsen brukar jag laga som sås till lax ibland men nu tänkte jag att den säkert också funkar till sill.

2 burkar inläggningssill

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

1 burk röd stenbitsrom

1 liten rödlök

1 knippa dill

(ev. lite sötning)

Blanda ingredienserna till såsen och hacka i rödlök och dill. Skölj sillen och skär den i lagom bitar och blanda ner den i såsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: