Bakat bröd

Detta bildspel kräver JavaScript.

Provade ett nytt brödrecept idag som jag tycker blev riktigt mumsigt, allra godast var det när det var precis nygräddat och smöret smälte på smörgåsen, men så är det ju alltid med nybakat. 🙂 I originalreceptet som jag hittade här ska det vara fänkål i, men det är inte min favoritkrydda så jag hoppade över det och det blev gott ändå. Hade även solrosfrön både i och på brödet.

  • 12 stora ägg
  • 50g smält smör
  • 1,5 dl kokosnötsmjöl
  • 3 msk fiberhusk
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl fibrex flingor
  • solroskärnor ca 0.5 dl i brödet samt valfri mängd att strö uppe på brödet

Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna, blanda sedan väl i smeten. Låt degen svälla minst 15 min. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Blöt händerna riktigt med vatten och forma degen till ett bröd och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: