Pizzamiddag

Middagen blev pizza med skinka, rödlök, champinjoner, kronärtskocka och mozzarella. Jag åt den med en klick bearnaise. Mums! Provade ett nytt recept på pizzadeg som var snabblagat och helt ok. Jag gjorde en dubbel sats av smeten.

  • 1 ägg
  • lite salt
  • 2 msk oliv eller rapsolja
  • 1 skvätt grädde
  • vitlökspulver, basilika och oregano
  • 1 ½ msk fiberhusk

Vispa upp ägget med saltet, tillsätt oliv/rapsoljan, grädden och kryddorna och vispa ihop lite lätt. Ha i fiberhusken och vispa lite till. Låt smeten svälla en stund och bred sedan ut den tunt på ett bakplåtspapper och grädda i ca 200 grader i ca 15 minuter. Lägg sedan på valfri topping och grädda lite till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: