Glögg med smaskiga skorpor

Bakade biscotti ikväll, använde Josefins recept. Delade upp degen och gjorde hälften med saffran och hälften med pepparkakskrydda i. Använde 1.5 dl sukrin, men i recept  för ”vanliga” biscotti ska det oftast vara  3 dl strösocker så tycker man att 1.5 dl sukrin inte är tillräckligt sött så kan man alltid öka mängden lite grann, alternativt hoppa över sötningen helt och hållet om man vill. Det är en smaksak.

  • 100 g mandel
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl sukrin
  • 3 ägg
  • 2 pkt saffran, 0,5 g
  • 500 g mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver

Blanda samman rumsvarmt socker, saffran och smör tills det blir poröst och tillsätt sedan äggen ett och ett. Blanda samman mjöl, grovhackad mandel och bakpulver och rör sedan ner i sockersmeten. Forma till två avlånga korvar på plåten och grädda i nedre delen av ugnen i 30 min på 200 g. Ta sedan ur plåten, låt längderna svalna lite, skär sedan på tvären och lägg ut på plåten med snittytan uppåt. Sänk temperaturen till 120 grader och baka tills de är torra, ca 1 timme.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: