Janssons frestelse

Middagen igår samt lunchen idag blev Janssons frestelse, riktigt gott och påminner om julen. Bara att byta ut potatis mot rättika så smakar det nästan likadant.

  • 500 g rättika
  • 1 burk ansjovis
  • 2 gula lökar
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 200 g cream cheese

Skala rättikan och skär den i stavar. Koka i saltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet. Skala och skiva löken. Lägg först ett lager med rättika i en smord ugnsform, sedan lök och ansjovis och sedan ett till lager med rättikan som är kvar. Häll över lite av ansjovis spadet. Blanda grädde, creme fraiche och cream cheese och häll över gratängen. Grädda i ca 90 minuter i 150 grader.

5 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Camilla
    Nov 21, 2011 @ 00:27:09

    Åh så gott! Jansson på rättika, check på årets julbord 🙂 Tack för tipset! / Camilla

    Svara

  2. Madeleine
    Dec 06, 2011 @ 12:02:37

    Hur många portioner är detta recept till?

    Svara

    • Söt utan socker
      Dec 06, 2011 @ 22:54:14

      Hej Madeleine!

      Bra fråga faktiskt. 🙂 Blir ingen jätteform av receptet, har för mig att det blir ca 3 port om man bara äter den som ensam rätt, mer om man har den som en del av en buffé.

      Ha det bäst! 🙂

      Svara

  3. Madeleine
    Dec 07, 2011 @ 00:13:01

    Ok, tack så mycket =)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: