Saffranspannkaka
- 1 dl sötmandel
- 3 ägg
- 1 dl sukrin
- 0,5 dl mandelmjöl
- 3 dl vispgrädde
- 500 g keso
- 1 g saffran (2 påsar)
Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Låt keson rinna av så att det mesta av vätskan försvinner. Blanda alla ingredienser. Smöra en ugnsform. Häll i smeten och grädda ca 1 timme i 175 grader. Servera med bär/sylt och grädde.
Nov 19, 2011 @ 22:30:00
Hej! Jag har gjort en likadan, strödde mandelflarn över vilket blev väldigt snyggt. Om man nu orkar bry sig om det =) / Lisa
Nov 20, 2011 @ 13:28:31
Hej Lisa!
Tack för tipset! Kan tänka mig att det blev snyggt med mandelflarn, ska strö på det nästa gång.
Ha det bäst! 🙂