Gotländsk saffranspannkaka

Saffranspannkaka

  •  1 dl sötmandel
  • 3 ägg
  • 1 dl sukrin
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g keso
  • 1 g saffran (2 påsar)

Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Låt keson rinna av så att det mesta av vätskan försvinner. Blanda alla ingredienser. Smöra en ugnsform. Häll i smeten och grädda ca 1 timme i 175 grader. Servera med bär/sylt och grädde.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. lisa
    Nov 19, 2011 @ 22:30:00

    Hej! Jag har gjort en likadan, strödde mandelflarn över vilket blev väldigt snyggt. Om man nu orkar bry sig om det =) / Lisa

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: