Köttgryta med choklad

Här kommer receptet till kvällens middag:

4 port

  • 600 g valfritt nötkött som passar till köttgryta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör
  • 2 msk kalvfond
  • vatten
  • 1 1/2 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 15 g mörk choklad, minst 70%

Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Häll på vatten så att det täcker köttet, låt koka i ca 2 timmar (så att köttet blir mört) och fyll på med vatten under tiden så att det inte kokar torrt. Det ska vara ca 2 dl vatten kvar när det är dags att röra i resten av ingredienserna (häll av eller tillsätt vätska om det är för mycket eller för lite i grytan). Rör i kalvfond, soja, sambal oelek och crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Hacka chokladen och låt den smälta i såsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: