Lagade en riktigt smaskig middag ikväll, om jag själv får säga det. 🙂 Gjorde köttfärssås och zucchini pasta som jag åt med parmesanflingor till. Jag brukar sällan använda några exakta mått när jag lagar mat som jag känner mig van och säker på, så jag öser i kryddor hej vilt och smakar av allt eftersom och det brukar oftast bli bra i slutändan. 🙂 Köttfärssåsen innehöll följande:
- 500 g köttfärs
- massor med smör att steka i
- 2 pkt krossade tomater
- gul lök
- vitlök
- en tredjedels purjolök som jag hade över
- grädde
- creme fraiche
- tomatpuré
- en skvätt chilisås
- torkad basilika
- torkad pizzakrydda
- salt & peppar
- paprikakrydda
- lökpulver
Zucchini pasta är superenkelt att laga, strimla zucchinin med en osthyvel och koka strimlorna i lättsaltat vatten i ca 5 – 10 sekunder, häll av i durkslag.
Har varit trött hela dagen, så ska försöka göra en tidig kväll ikväll och återkomma med nya fräscha krafter imorgon…
lisa
Okt 11, 2011 @ 22:35:45
Såhär har jag aldrig ätit zuccini, skall genast testas! / Lisa
Åsa
Okt 12, 2011 @ 09:13:46
Köttfärssås is da shit!=))
Daniela
Okt 12, 2011 @ 11:43:10
Åhh jag måste också testa ”pasta varianten” 🙂
Söt utan socker
Okt 12, 2011 @ 21:43:29
Hoppas ni också kommer gilla ”pastan”. 🙂 Mumsigt med pasta bolognese då och då. 🙂
Linda
Okt 14, 2011 @ 13:06:14
SKa det vara 5-10 SEKUNDER??
Söt utan socker
Okt 14, 2011 @ 15:28:05
Yes, 5-10 sekunder, då blir det lagom al dente. Risken om man kokar zucchinin för länge är att den blir mjuk och mosig.
Lycka till!
Nazire
Apr 26, 2012 @ 19:46:31
jag har sett att man även kan steka zucchinin och att det blir godare så
Söt utan socker
Apr 28, 2012 @ 00:07:37
Tack för tipset! Ska testa det nån gång,
Ha det bäst! 🙂