Carbonaragratäng

Regn, regn och ännu mer regn idag. Har hållit mig inomhus och fixat med tvätt och städning. Var inte så sugen på frukost idag, men desto mer hungrig framåt eftermiddagen. Lagade en jättegod Carbonaragratäng, ser kanske inte så mumsigt ut på bilden, men det var den. 🙂

  • Strimlad vitkål motsvarande 4 portioner spagetti
  • 2-3 pkt bacontärningar
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 6 dl grädde
  • 1-2 burk cremé fraiche
  • 2-3 dl riven parmesan
  • Salt & peppar (smaka av innan du saltar, såsen blir rätt salt av baconet och parmesanen)

Koka vitkålen al dente. Fräs baconet i en rymlig stekpanna. Riv ner vitlöksklyftan och rör om. Tillsätt grädden och cremé fraichen rör till en simmig sås. Låt småputtra på svag värme ca 3 min. Tillsätt den rivna parmesanosten. Smaka av med salt & peppar. Häll upp vitkålen i en ugnsform och slå över såsen. Gratinera ca 20 min i 220 grader.

6 kommentarer (+lägga till din?)

  1. joly
    Okt 07, 2011 @ 17:05:49

    Det här ska jag prova nån dag. 🙂 Brukar annars göra detta recept ofta, men gratäng är ju alltid gott (som variation 😉 ).

    http://receptlchf.blogspot.com/2011/03/lchf-pasta-carbonara.html

    P.S. ”Pastan” passar utmärkt till lasagne oxå. 🙂

    Svara

  2. Lina
    Okt 10, 2011 @ 13:08:28

    Den gratängen såg supergod ut. Måste testa 🙂 Jag älskar gratänger!!

    Mvh Lina
    http://lchfresan.wordpress.com/

    Svara

    • Söt utan socker
      Okt 14, 2011 @ 22:16:56

      Hej Lina!

      Såg precis nu att din kommentar hade fastnat i spamfiltret så jag godkände den nu. Alla kommentarer brukar godkännas automatiskt av wordpress, inget som jag behöver göra, men ibland fastnar även sånt som inte är spam i filtret. Sorry. 😦

      Hoppas du gillar gratängen om du testar den. 🙂

      Ha det bäst!

      Svara

  3. Ellen - LCHF och mycket annat
    Okt 13, 2011 @ 13:57:29

    Mm mums, maste nog testa det 🙂 testade för övrigt den där lchf ”pasta” carbonaran som Joly tipsade om, för nan vecka sen, och den smakade ljuvligt. Sambon tyckte dock att ”pastan” var lite äggig i konsistensen, och det är klart, det är svart att jämföra med vanlig pasta.

    Svara

Lämna ett svar till Söt utan socker Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: