Kräftkalas

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ikväll hade vi kräftpremiär här hemma. Extra gott eftersom man inte äter det så många gånger om året. Vi hade köpt två sorter, en från Spanien och en från Turkiet. Dem spanska var riktigt goda och hade perfekt dillsmak och sälta samt fin färg, konsistens och stora klor. Dem turkiska var raka motsatsen och galet salta. Vi åt upp alla spanska, men kastade mer än hälften av dem turkiska. Lustigt nog var dem turkiska dyrare. På bilden ligger dem spanska i den blå vita formen.

Förrätten blev västerbottenpaj (en riktig klassiker) med creme fraiche, rödlök och röd stenbitsrom till, blev kalasgott. Använde receptet som finns på västerbottenosts hemsida och det blev riktigt gott, men gjorde den självklart utan pajdeg. 🙂

  • 150 g riven Västerbottens ost
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll ostfyllningen i en ugnsform och grädda ca 20 min tills pajen stelnat. Låt svalna.

Vi drack ett gott italienskt vitt vin till maten och vi hade även lite goda ostar, men dem orkade vi inte äta så dem får vi kalasa på nu i helgen istället.

Var precis ute på promenad med hunden, men jösses vad kallt det har blivit nu på kvällarna, det går nästan bara att använda sommarkläder mitt på dagen nu, inte morgon och kväll. 😦

Nu ska vi kolla om det finns nån bra film att titta på, kvällen är fortfarande ung. 🙂

Ha det fortsatt mysigt allesammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: