Choklad glass/mousse

Detta bildspel kräver JavaScript.

Provade ett nytt glassrecept ikväll som jag hittade här (bra blogg); http://ymes.blogg.se/2011/august/lchf-bar-och-choklad-glass.html

Jag valde att göra med enbart choklad den här gången och det blev riktigt smaskigt. Smeten smakade precis som krämig chokladmousse, men efter att jag frusit in den blev den stenhård (har ingen glassmaskin att köra den i) och det krävdes rätt lång tid att tina upp den. Som sagt det var jättegott och jag kommer göra det flera gånger, även varianten med bär i, men kommer då inte att frysa in den utan äta den som en choklad -/eller bär mousse. Mums mums! 🙂

  • 250 g Mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde (ovispad)
  • 1 tsk vaniljarom
  • 100 g valfria bär (frysta eller färska)
  • 4-5 bitar mörk choklad (70% eller mer) desto mer choklad i smeten, desto mer smak men även kolhydrater…

Dela smeten lika i två skålar. Tina bären om de är frysta och smält chokladen i ett vatten bad med lite grädde i.

Häll sedan i bären i en skål där mascarpone blandningen är i. Och sedan chokladen i den andra. Vispa så att det blir en jämn smet i båda skålarna. (bär blandningen bli kanske inte helt jämn, det beror på hur hårt du vispar) Häll upp i små skålar eller i glas (med plast över), eller så kan man använda en glass maskin.

4 kommentarer (+lägga till din?)

  1. evacecilia
    Aug 05, 2011 @ 11:48:54

    Perfekt! Nu fick jag ett till användningsområde för mascarponen :). Jag har gjort en limemousse/créme förut som var helt ljuvlig.
    Snygg header du har gjort förresten, ser mycket aptitligt ut!

    Svara

    • Söt utan socker
      Aug 05, 2011 @ 12:03:09

      Hej evacecilia!

      Tusen tack! 🙂 Håller med om att det är mumsiga bilder. 🙂 Jag har själv inte använt mascarpone så mycket heller eftersom jag inte riktigt vetat vad jag skulle ha den till. Limemousse låter jätte mumsigt.

      Ha det bäst!

      Svara

  2. Ella
    Aug 05, 2011 @ 13:59:38

    Hej!! hittade precis din blogg och vad kul med en inspirerande blogg om Lchf och träning 🙂 Måste göra den där glassen känner jag, men måste bara dubbelkolla – om man bara gör chokladglassen, ska man inte använda mascarpone då? (var den endast till bärglassen?)

    Gör en bra dag!

    Ella

    Svara

    • Söt utan socker
      Aug 05, 2011 @ 16:32:46

      Hej Ella! Kul att du gillar min blogg! 🙂 Som jag fattade av receptet skulle man ha mascarponen oavsett smaksättning. Men dubbelkolla gärna på länken i inlägget, det är möjligt att jag fattade fel. 🙂 Ha det bäst!

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: