Fiskgratäng

Detta bildspel kräver JavaScript.

Haft en lugn sista semesterdag, försöker dock fortfarande förtränga vad som väntar imorgon. Middagen blev fiskgratäng, provade ett nytt recept ikväll och det blev riktigt gott. I originalreceptet ska det vara kräftost men jag tog skagenost istället, jag hade även i räkor (som jag lade i när det var 5 minuter kvar) och kan tänka mig att det säkert kan vara gott med kräftstjärtar om man gör den med kräftost. Det var mycket godare än det ser ut, bilderna gör den inte rättvisa. Hade även tänkt äta den med blomkål mos, var säker på att jag hade blomkål eller åtminstone broccoli i frysen, men så var tyvärr inte fallet. Blev därför inte så mätt som jag skulle ha blivit med mos till, så nu lite senare har jag smaskat i mig lite fläsksvålar (snacks).

  • 400 gr fryst/färsk torsk
  • Bladspenat så att det täcker botten på en normalstor form
  • 1 ask (400g) kräft ost/skagen ost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • (Räkor/kräftstjärtar)

Lägg spenaten i botten. Lägg torsken på spenaten. Blanda kräftosten, creme fraichen, grädden och häll över fisken .
Grädda i 20-30 min i 200 grader. Lägg på räkorna/kräftstjärtarna när det är ca 5 min kvar i ugnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: