Kantarellsoppa

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det har varit dåligt med bloggande idag, inte för att jag inte haft tid men jag har bara inte känt att jag haft något vettigt att skriva om. Lunchen blev gratängresterna från igår men nu till middagen gjorde jag en kantarellsoppa. Blev riktigt gott. Dem hade inga färska kantareller när jag handlade i veckan så jag köpte en påse med torkade som jag först fick lägga i blöt. I orginalreceptet ska det vara 4 dl grädde och 4 dl mjölk, men jag tog bara grädde. 🙂

 

  • 450 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 8 dl grädde
  • 1 buljongtärning (svamp)
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar

Fräs kantarellerna i smör. Lägg den frästa svampen åt sidan och fräs löken i smör.
Häll i löken, buljongtärningen och grädden i en kastrull.
Tillsätt 2/3 av svampen (spara resten till servering).
Krydda med salt, svart- och vitpeppar och koka upp någon minut.
Mixa soppan slät med en mixerstav.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: