Mumsig gratäng

Detta bildspel kräver JavaScript.

Provade ett nytt recept till lunch idag, köttfärs & bacongratäng, blev riktigt gott och var enkelt att göra. Gjorde min med purjolök och hade i både grädde och creme fraiche.

  • ca 600 g köttfärs
  • 1 pkt bacon eller mer
  • 2 gula lökar eller purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl grädde och/eller creme fraiche
  • 2 ägg
  • 0,5 dl tomatpuré
  • salt, peppar och lite paprikapulver

Fräs färsen och lägg i löken och paprikan att fräsa med. Klipp bacon i mindre bitar och låt dem också fräsa med en stund. Tillsätt tomatpurén och krydda. Lägg över i en ugnsfast form och strö riven ost över. Vispa samman ägg och grädde och/eller creme fraichen. Häll på smeten och grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter.

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Junitjej
    Jul 15, 2011 @ 22:31:01

    Det ser gott ut!

    Svara

    • Söt utan socker
      Jul 16, 2011 @ 12:51:58

      Hej Junitjej!

      Tack, det var den också. 🙂 Ett bra recept eftersom man kan ändra innehållet i den lite som man vill, t.ex. byta ut mot andra grönsaker eller lägga till och det blir lika mumsigt.

      Ha det bäst!

      Svara

  2. Helen
    Jul 19, 2011 @ 07:18:31

    This looks delicious! I am making this for dinner tonight 🙂 I have recently started HFLC so always looking for new ideas. Thanks.

    Svara

  3. Helen
    Jul 19, 2011 @ 13:48:13

    It was a big hit, especially with my non-HFLC husband. 🙂 He had seconds, and the kids all gobbled theirs up too so I will definitely be making this again.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: